top of page
שאלות נפוצות
-
האם ניתן לשלב את סקירת מערכות מוקדמת עם בדיקת השקיפות העורפית?כן, ניתן לשלב את סקירת מערכות מוקדמת עם בדיקת השקיפות העורפית, ואף מומלץ לעשות זאת. שילוב זה נקרא "בדיקה משולבת" והוא מאפשר לקבל תמונה רחבה יותר על בריאות העובר בשלב מוקדם יחסית של ההיריון. היתרונות המשמעותיים בשילוב הבדיקות הוא: קבל מידע מוקדם יותר ומקיף על העובר( סביב שבוע להריון), קבלת תמונה נרחבת יותר של מצב העובר כבר בשבוע יחסית מוקדם וזיהוי מוקדם של בעיות רפואיות. מה כוללת כל בדיקה? שקיפות עורפית: בדיקת אולטרסאונד המתבצעת בשבועות 11-13.6 להריון. מודדת את עובי הנוזל בעורף העובר. מסייעת בהערכת הסיכון לתסמונות כרומוזומליות, כמו תסמונת דאון. סקירת מערכות מוקדמת: בדיקת אולטרסאונד המתבצעת בשבועות 14-16 להריון. בודקת את התפתחותם של כל איברי העובר. מסייעת באיתור מומים מבניים.
-
למה לי לבצע סקירה שלישית?סקירת מערכות שלישית היא בדיקת אולטרסאונד המתבצעת בין השבועות 30-32 להריון. מטרת הבדיקה היא לאתר מומים בעובר שלא התגלו בבדיקות קודמות, כמו סקירת מערכות ראשונה ושנייה, וכן לזהות בעיות התפתחותיות אחרות שעשויות להופיע בשלב מאוחר יותר של ההיריון. הסיבות שבגללן רצוי ומומלץ לבצע סקירה שלישית: איתור מומים מאוחרים: ישנם מומים מסוימים שניתן לאבחן רק בשלבים מאוחרים יותר של ההריון, כגון פתולוגיות במוח העובר, הידרוצפלוס (הרחבת חדרי המוח) והפרעות התפתחותיות אחרות. סקירה שלישית יכולה לאתר מומים אלו ולאפשר טיפול מוקדם או תכנון לידה בהתאם. הערכת גדילה העובר: סקירה שלישית יכולה לסייע בהערכת קצב גדילת העובר ולוודא שהוא מתפתח כראוי. זיהוי קשיי גדילה בשלב זה עשוי להוביל למעקב צמוד יותר ואף להתערבות רפואית במידת הצורך. בדיקת מי השפיר: במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך לבצע בדיקת מי שפיר לאחר סקירה שלישית. בדיקה זו נעשית על מנת לבדוק זיהומים, מומים גנטיים או מצבים אחרים העלולים להשפיע על בריאות העובר. השקט הנפשי: ביצוע סקירה שלישית יכול להעניק לנשים בהריון שקט נפשי לגבי בריאות העובר שלהן. ידיעת שהעובר מתפתח כראוי עשויה להפחית את החרדה והלחץ במהלך ההריון. חשוב לציין: סקירת מערכות שלישית אינה ממומנת על ידי סל הבריאות. לא כל הנשים זקוקות לסקירה שלישית. רופא/ת נשים יוכלו להמליץ לך אם סקירה שלישית מתאימה לך בהתבסס על גורמים שונים, כגון גילך, היסטוריה רפואית וסיבוכים בהריונות קודמים. גם סקירה שלישית היא בדיקת סקר בלבד ואינה קובעת בוודאות אם העובר בריא או לא.
-
מה ההבדל בין אולטרסאונד שגרתי לעומת הידרוסונוגרפי?אולטרסאונד גניקולוגי הוא כלי אבחוני חשוב המאפשר לנו הרופאים לקבל תמונות מפורטות אודות המצב הגניקולוגי של המטופלות. בדיקה זו, המשתמשת בגלי קול, מסייעת בזיהוי ובהערכת מגוון רחב של מצבים רפואיים, החל מממצאים שכיחים כגון מיומות, ציסטות, דלקות אגן ועד לבעיות מורכבות יותר. לעומת זאת בדיקת הידרוסונגרפיה משמשת לאבחון בעיות מורכבות יותר במערכת הרבייה הנשית, בדרך כלל אצל נשים הסובלות מבעיות פוריות או כאבי אגן כרוניים. בבדיקה זו ההמחשה באמצעות אולטרסאונד היא טובה יותר מכיוון שמשתמשים בחומר שבסיסו הוא מים על מנת להמחיש בצורה טובה יותר את אזור הרחם והחצוצורות. לרוב בדיקה זו תתבצע על מנת לאבחן נשים שמדווחות על בעיות פרויות, כאבי אגן כרוניים או שלילה של חשד לבעיה גניקולוגית שלא זוהתה באולטרסאונד רגיל. בדיקה זו מיועדת לנשים ש: מעוניינות לוודא את תקינות הרחם ולשלול בעיות רפואיות כגון רחם דו-קרני או מחיצות בחלל הרחם. להעריך את חצוצרות הביציות ואת זרימת הדם אליהן. לסייע בהליך הפרייה חוץ גופית (IVF).
-
הערכת אגן לקראת לידה - מה צריך לדעת?לקראת סוף ההריון, בין השבועות 36 ל-38, תתבקשי לעבור הערכת אגן נוספת, המכונה גם "בדיקת נרתיק פנימית". מטרת הבדיקה היא להעריך את נכונותך ללידה ולזהות ממצאים חריגים שעשויים להשפיע על תהליך הלידה. מה כוללת הערכת אגן לקראת לידה? הבדיקה דומה להערכת אגן רגילה, אך עם התמקדות בכמה גורמים עיקריים: בשלות צוואר הרחם: הרופא/ה יבדוק/י את רכות, מרקם ומיקום צוואר הרחם. צוואר רך, פתוח ומתקדם מעיד על נכונות ללידה. גודל האגן: באמצעות מדידה פנימית, הרופא/ה יוכל/י להעריך אם האגן שלך מספיק רחב כדי לאפשר מעבר של התינוק. מיקום העובר: יקבע אם העובר נמצא במצג ראש, המצב האידיאלי ללידה טבעית. סימני חיים של העובר: ייבדקו באמצעות האזנה לדופק העובר או ביצוע אולטרסאונד קצר.
bottom of page